SREMUŠ (crembuš, divlji beli luk, medveđi luk, allium ursinum) je samonikla jestiva biljka, izuzetne lekovitosti i širokog spektra delovanja na ljudski organizam.

Sremuš pomaže kod snižavanje nivoa triglicerida i holesterola u krvi i povišenog krvnog pritiska, poboljšava cirkulaciju i ima blagotvorno dejstvo na rad srca. Zahvaljujući antimikrobnom dejstvu, odličan je u prevenciji i ubrzavanju lečenja infekcija.
Sremuš ima i antioksidativno dejstvo, što znači da slobodne radikale nastale usled pušenja, unošenja alkohola, stresa ili uslovljenje raznim toksinima iz okoline, vezuje za sebe i izbacuje ih iz organizma. Blagotvorno dejstvo sremuš pokazuje i kod arterioskleroze, gasrointestinalnih smetnji, bolesti disajnog sistema, hematoma, rana koje teško zaceljuju, ekcema, dermatitisa i naročito lišajeva.

Najveća koncentracija aktivnih supstanci, poput aliina, izoaliina, vitamina C, karotena i mineralnih soli, nalazi se u mladim listovima biljke. Obzirom da se svež sremuš može naći u prirodi svega tridesetak dana u godini i da se sušenjem gube njegova lekovita svojstva, jedini način da se sremuš koristi tokom cele godine jesu RAMSLIN BILJNE KAPI SREMUŠ. U njima su koncetrovane i sadržane aktivne supstance i lekovita svojstva same biljke.

Visokokvalitetne Ramslin Biljne kapi sremuša, dobijene iz biljke sremuš, proizvodi "Manufaktura Ljubisavljević". Berba se obavlja na planini, u ekološki čistom području. Sveži listovi beru se isključivo ručno, pažljivo birajući svaki list. Kako bi se sačuvala lekovita svojstva biljke, u roku od nekoliko sati posle berbe, svež sremuš se stavlja u rastvor etanola i ostavlja da odleži u prohromskim posudama vrhunskog kvaliteta. Nakon svakodnevnog mešanja i kontrolisanja temperature, gotova tinktura se dobija ceđenjem presama. Tako dobijena tinktura izliva se u sterilisane i tamne staklene flašice, hermetički zatvara i čuva do upotrebe.
Na taj način, potrošačima su tokom cele godine dostupna blagotvorna dejstva jedne od četiri najlekovitije biljke na planeti.
Sa time se slaže i poznati prirodnjak dr Kuncle, koji kaže da ni jedna biljka na zemlji nije tako delotvorna u čišćenju creva, želuca i krvi, kao što je sremuš.
www.sremus.rs
www.ramslin.com
facebook.com/manufakturaljubisavljevic


nazad na brendove

Četvrtak, 28.11.2019.

U sredu 27. novembra u Novom Sadu održana je Druga nacionalna konferencija o bezbednosti dece u saobraćaju, koju je podržala kompanija Keprom. 

Nedelja, 21.07.2019.

Kompanija Keprom, kao uvoznik i distributer renomiranih brendova za bebe i decu, kroz brojne društveno odgovorne aktivnosti nesebično podržava najmlađe i njihove roditelje. Zato je sa zadovoljstvom podržala projekat "Taši, taši" učešćem u paketima koje će dobiti sve mame novorođene dece u svim porodilištima na teritoriji Republike Srbije.